UDRUŽENJE ZA SPORT I MEDICINU SPORTA

ODRŽAN SASTANAK U VEZI PROJEKTA AKTIVNI MLADI ZA ZDRAVIJI ŽIVOT: ZDRAVLJE ŽIVOTNI STILOVI I FIZIČKA FORMA MLADIH

Održan sastanak predstavnika saradničkih institucija u vezi projekta Aktivni mladi za zdraviji život Zdravlje životni stilovi i fizička forma mladih koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Na sastanku u Medija centru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, izneti su preliminarni rezultati projekta koje se odnose na a) prevalenciju zdravih životnih stilova u populaciji učenika srednjih škola, b) povezanost između nivoa fizičkih aktivnosti, navika u ishrani, fizičke forme, i zdravstvenog statusa u populaciji učenika srednjih škola i c) prevaleniciju poželjnih životnih stilova i obrazaca ponašanja udruženih sa dugogodišnjim zdravljem učenika.

Takođe, na sastanku je dogovoren plan za izdavanje Vodiča za fizičku aktivnost i ishranu mladih, prezentaciju rezultata široj javnosti i promociju projekta. Sastanku su prisustvovali: direktor Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta mr Goran Bojović, zatim istraživači dr Bobana Berjan Bačvarević, i dr Nemanja Pažin, prof. dr Dragan Mirko, van. prof dr Snežana Radisavljević Janić, doc. dr Ivana Milanović, predsednik Centra za zdravlje, vežbanje i sportske nauke prof. dr Sergej Ostojić, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja dr Dragan Banićević i predsednik Udruženja za sport i medicinu sporta dr Predrag Božić.

© UDRUŽENJE ZA SPORT I MEDICINU SPORTA - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.