UDRUŽENJE ZA SPORT I MEDICINU SPORTA

FUNCTIONALPRO - BRZINSKE SANKE

Brzinske sanke su neizbežan rekvizit za trening vrhunskih sportista (atletika, fudbal, košarka, rukomet, tenis...).

Sanke su dizanirane za korišćenje sa olimpijskim tegovima. Otežavanjem trčanja brzinske sanke omogućavaju razvijanje velikih horizonatlnih sila primarno delujući na opterećivanje opružača kukova. Ispoljavanje velikih horizontalnih sila jeste preduslov za značajniji razvoj brzine. Osim toga, vučenje sanki trčanjem unazad značajno utiče na unapređenje snage mišića prednje lože natkolenice.

Razvoj brzine i eksplozivne snage značajno se može poboljšati uz pomoć FUNCTIONALPRO brzinskih sanki. Vučenje sanki sa opterećenjem od 50-90% telesne težine omogućava optimalan intenzitet za unapređenje startnog ubrzanja. Manja opterećenja kao što su 10-20% od telesne težine omogućavaju unapređenje maksimalnih brzinskih sposobnosti (ispoljavanje maksmalne brzine nakon startnog ubrzanja).

Skorija istraživanja i lična iskustva trenera ukazuju da ovaj trenažni modalitet može da za 8 nedelja značajno poveća brzinu trčanja (5-10%). Treba imati u vidu da tokom trčanja sa vučenjem sanki se održava pravilan položaj tela i tehnika trčanja.

FUNCTIONALPRO brzinske sanke uključuju pored sanki i neophodne gurtne kopče i podesive pojaseve i/ili prsluke koji unapređuju bezbednost i slobodu pokreta.

Mekani ulošci za ramena eleminišu bilo kakva istezanja ramena ili oštećenje kože.

Sanke su dizajnirane za korišćenje na različitim terenima kao što su trava, veštačka trava, pesak, tartan, gumirane podloge u teretanama i sl. Korišćenje sanki na betonskim površinama treba izbegavati zbog oštećivanja sanki.

Sanke omogućavaju skidanje vertikalne šipke kao i lagodno odlaganje iste ispod sanki u cilju lakšeg transporta.

Sanke se mogu isporučiti u različitim bojama.

KONTAKT PODACI ZA NARUČIVANJE BRZINSKIH SANKI I DODATNE INFORMACIJE: +381 60 666 0 160

© UDRUŽENJE ZA SPORT I MEDICINU SPORTA - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.